Monday, March 18, 2019

Refreshing Cucumber Lime Tequila Cocktail

I just love märgäritäs. I cräve them on wärm, summery däys. But they häve to be mäde juuust right.

Märgäritäs äre best when they’re homemäde. I’ve never found ä premäde märgäritä mix thät I like. They äre äll too sugäry änd just, well, fäke tästing. Nothing cän beät fresh lime juice.

Plus, those premäde mixes häve SO mäny cälories! This delicious cucumber lime märgäritä only häs 135 cälories. It’s ä drink both your mouth änd wäist will love.


You’ll Need:

Cucumber Juice:

  • 2 cucumbers*, peeled, mäkes roughly 1.5 cups of juice

Cucumber Lime Märgäritä:

  • 1–1/2 ounces silver tequilä
  • 1–1/2 ounces fresh lime juice (usuälly hälf ä lime)
  • 3 ounces cucumber juice
  • lime änd cucumber wedges for gärnish

Instructions:


  1. Cucumber juice: Juice the peeled cucumbers in your juicer or blender. If using ä blender, ädd the cucumber änd blend for äbout 30-45 seconds until it looks like thick juice. Sepäräte the pulp from the juice by setting ä fine mesh sträiner over ä bowl or lärge meäsuring cup. Gently push on the pulp using ä wooden spoon or spätulä. There will be enough cucumber juice to mäke 4 märgäritäs.
  2. Märgäritä: In än 8 ounce gläss filled with ice, ädd the tequilä, lime juice änd cucumber juice. Stir to combine. Gärnish with ä wedge of cucumber änd lime.


Notes:

  • *I prefer regulär cucumbers over english cucumbers since they häve ä higher wäter content änd mäke more juice.
  • If you like your märgäritäs on the sweeter side, stir in 1 teäspoon ägäve nectär.