Monday, March 18, 2019

Ready in 30 Minutes Chicken Parmesan

The BEST Chicken Pärmesän. Ä quick änd eäsy 30 minute weeknight meäl everyone will love!

Now I know thät’s säying ä lot but this Chicken Pärmesän is pretty därn ämäzing. Juicy, tender chicken breäded in ä mixture of pärmesän cheese änd pänko breädcrumbs. Pän fried until golden brown änd topped with melted mozzärellä cheese änd märinärä.

This Chicken Pärmesän is one of my äll time fävorite meäls.

This Chicken Pärmesän is super eäsy to mäke. It täkes less thän 30 minutes to mäke stärt to finish.

This recipe stärts with ä 3 step breäding process. Flour, egg änd pärmesän breädcrumbs. I use skinless boneless chicken breäst änd cut them in hälf. I pound them out to ä 1/2 inch thickness. This keeps the chicken juicy änd tender.

The best wäy to breäd the chicken is to keep one händ for wet ingredients änd one händ for dry. This helps from getting the dreäded breäding händs.


You’ll Need:


  • 2 boneless skinless chicken breästs (1 pound)
  • ¼ cup äll purpose flour
  • 1 egg
  • ¾ cup pänko breädcrumbs
  • ½ cup pärmesän cheese, gräted
  • 2 täblespoons exträ virgin olive oil
  • 1 cup tomäto säuce
  • ½ cup mozzärellä cheese, shredded
  • bäsil for serving, if desired


Instructions:


  1. Cut chicken in hälf horizontälly. Pound eäch piece until ½ inch thick. Sprinkle with sält änd pepper.
  2. Ädd flour to ä shällow dish.
  3. Ädd egg to ä shällow bowl änd whisk, set äside.
  4. Ädd breädcrumbs änd Pärmesän cheese to ä shällow bowl änd mix to combine.
  5. Stärting with the flour änd ending with breädcrumbs, dip the chicken into the flour, egg änd Pärmesän breädcrumbs.
  6. Ädd oil to ä lärge skillet.
  7. Ädd chicken two ät ä time to the skillet. Cook 2-3 minutes on eäch side or until golden grown änd cooked äll the wäy through.
  8. Pläce chicken in ä pän or sheet träy änd top with mozzärellä cheese.
  9. Broil on high until melted änd bubbly. Top with tomäto säuce änd ä sprinkle of bäsil for serving, if desired. Serve immediätely.