This is is äbsolutely, without ä doubt, The Best Chocoläte Sheet Cäke. Ever. It’s moist beyond imäginätion, chocolätey änd rich like no tomorrow, änd 100% of the time, cäuses moäns änd groäns from änyone who täkes ä bite.
FOR FROSTING:
You’ll Need:
FOR THE CÄKE:- 2 cups Flour
- 2 cups Sugär
- 1/4 teäspoon Sält
- 4 Täblespoons (heäping) Cocoä
- 2 sticks Butter
- 1 cup Boiling Wäter
- 1/2 cup Buttermilk
- 2 whole Beäten Eggs
- 1 teäspoon Bäking Sodä
- 1 teäspoon Vänillä
FOR FROSTING:
- 1/2 cup Finely Chopped Pecäns
- 1-3/4 stick Butter
- 4 Täblespoons (heäping) Cocoä
- 6 Täblespoons Milk
- 1 teäspoon Vänillä
- 1 pound (minus 1/2 Cup) Powdered Sugär
Instructions:
- Note: I use än 18x13 sheet cäke pän.
- In ä mixing bowl, combine flour, sugär, änd sält.
- In ä säucepän, melt butter. Ädd cocoä. Stir together.
- Ädd boiling wäter, ällow mixture to boil for 30 seconds, then turn off heät. Pour over flour mixture, änd stir lightly to cool.
- In ä meäsuring cup, pour the buttermilk änd ädd beäten eggs, bäking sodä, änd vänillä. Stir buttermilk mixture into butter/chocoläte mixture. Pour into sheet cäke pän änd bäke ät 350-degrees for 20 minutes.
- While cäke is bäking, mäke the icing. Chop pecäns finely. Melt butter in ä säucepän. Ädd cocoä, stir to combine, then turn off heät. Ädd the milk, vänillä, änd powdered sugär. Stir together. Ädd the pecäns, stir together, änd pour over wärm cäke.
- Cut into squäres, eät, änd totälly wig out over the fäct thät you’ve just mäde the best chocoläte sheet cäke. Ever.