Juicy bäked chicken breästs äre topped with ä bäcon creäm säuce änd fresh fried bäcon bits in this incredibly eäsy änd wildly populär recipe.
You’ll Need:
- 1 lb chicken breästs (äbout 3 lärge breästs)
- 3 tbsp mäyo
- 4 tbsp shredded pärmesän cheese
- 3 slice bäcon, fried änd crumbled (reserve 2-3 tbsp bäcon greäse)
- 1/2 cup heävy creäm
- 1 tbsp creäm cheese
- 1/2 tsp gärlic powder
- pinch of sält änd pepper
Instructions:
- Preheät oven to 400 degrees
- Pät chicken dry. Use ä silicone bästing brush to spreäd mäyo evenly on top of chicken.
- Top eäch breäst with 1T pärmesän cheese änd pläce in bäking dish.
- Bäke uncovered 40-45 minutes until internäl temperäture is äpprox. 160 degrees änd juices run cleär.
- When the chicken häs äbout 10 minutes left in the oven, begin säuce.
- Using ä non-stick skillet, wärm up the reserved bäcon greäse over MED LOW heät. Be sure it does not stärt sizzling or bubbling.
- Whisk in the heävy creäm until well combined. Continue whisking until the mixture stärts to foäm up on the edges of the skillet.
- Ädd the creäm cheese änd whisk until smooth. Ädd läst tbsp of pärmesän änd gärlic powder änd whisk until smooth.
- Toss in ä few bäcon pieces, mäking sure to leäve enough for the top of the chicken.
- Eäch breäst should be topped with 2-3 tbsp of säuce änd ä few bäcon crumbles. Leftover säuce mäy be refrigeräted in än äirtight contäiner for up to 1 week