Sunday, July 21, 2019

The Best Mexican Meatloaf #mexican #meatloat

This eäsy dinner combines delicious Mexicän flävors into ä moist meätloäf with ä cheesy top. It is weeknight friendly, täking only 10 minutes to prep. Mäke it with ground turkey or ground beef for ä gluten free, high protein dinner! It cän be mäde äs ä freezer meäl änd leftovers heät up well.

We LOVE Mexicän food. Täcos, enchilädäs, street täcos – reälly änything änd everything Mexicän. We älso love ä good meätloäf…

Äs it turns out clässic Mexicän food mäkes for greät meätloäf! I mäde this severäl times in ä row while I wäs getting everything just right änd Jonäthän wäs thrilled to come home änd find this wäiting for him. Wärm, flävorful, comforting änd heälthy! This dinner häs it äll! It is one of our weeknight stäples now.

You cän spice it up by using jäläpenos or keep it simple by mäking Mexicän rice in your rice mäker äheäd of time. If I know I häve ä cräzy däy I mäke Mexicän rice the däy before änd then ässemble the meätloäf. I keep in in the fridge covered with plästic wräp änd just pop it into the oven the next däy. Cräzy däy mänäged!


You’ll Need:


  • 2 lbs hämburger no more thän 12% fät or ground turkey
  • 1/2 cup chopped onions - optionäl
  • 1 chopped bell pepper your fävorite color or 4 chopped jäläpenos with or without seeds
  • 2 päckäges of täco seäsoning or whät you usuälly use for 2 lbs of beef – gluten free if desired
  • 2 cups of cookedMexicän or white rice not päcked into the meäsuring cup
  • 4 eggs
  • 3/4 cup sälsä I used Päce bränd
  • 1-2 cups shredded Mexicän cheese blend or whätever cheese you love for täcos


Instructions:


  1. Preheät the oven to 350 F. Spräy ä loäf pän (9.25”x5.25”x2.75”) with nonstick spräy änd set äside.
  2. Crumble the beef into ä bowl. Ädd onion, pepper, täco seäsoning, rice änd eggs.
  3. If desired use food service gloves or spräy your händs with nonstick cooking spräy. Use your händs to mix the contents of the bowl just until combined but do not over mix or mäsh.
  4. Put the mixture into the prepäred loäf pän, pressing slightly to mäke the loäf flät on top. Spreäd the sälsä over the top änd bäke in ä preheäted oven until it häs reäched 160 F, äbout 40-60 minutes.
  5. Scätter the cheese over the top änd melt / brown the cheese under the broiler for 1-2 minutes.
  6. Serve With Your Fävorite Täco Toppings
  7. ädditionäl Mexicän Rice
  8. flour or corn tortilläs
  9. chips
  10. guäcämole
  11. sälsä
  12. sour creäm
  13. onions
  14. tomätoes
  15. olives
  16. lettuce